Üniversite Özel Ders

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Uygun

Editor

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Uygun

...

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Uygun Fiyatlı Özel Dersler

Üniversite yaşamı sadece akademik zorluklarla değil, finansal sıkıntılarla da beraber gelebilir. Finansal sıkıntıların etkisi ise öğrencilerin akademik başarısı üzerindeki olumsuz etkisini kısa sürede gösterir. Yarattığı baskı ve imkansızlıklar sebebiyle eğitim sürecinden alınan verimi düşürür. Günümüz teknolojilerinden faydalanan online özel ders platformları ise bu sıkıntıların hafifletilmesi ve öğrencilerin nitelikli eğitime erişebilmesi adına önemli bir rol üstlenir. Sunulan imkânlar hem eğitim sürecini daha etkin hâle getirir hem de maddi olarak çok daha uygun fiyatlar ile destek alınabilmesine imkân tanır.


Pandemi sonrası popülerliğini artıran ve eğitimde yeni bir yaklaşımı temsil eden üniversite öğrencilerine yönelik uygun fiyatlı özel dersler, online ders seçenekleri ile platformların sağladığı imkânların başında gelir. Sunduğu esneklik sayesinde öğrencilerin derslere istedikleri yerden istedikleri saatte katılabilmesine zemin hazırlar. Bu sayede yollarda kaybedilen zaman ortadan kalkar. Dışarıda olmanın ortaya çıkardığı yemek ve ulaşım gibi ekstra maliyetler yerini ev konforuna bırakır. Üstelik tüm bunlara olanak tanıyan Saksı Kampüs’ün sağladığı maddi avantajlar bu kadarla da sınırlı değil. Saksı Kampüs öğrencilerin kullanımına sunduğu online grup dersleri konsepti ile akademik başarı için aradığınız desteğe çok daha uygun maliyetle erişebilmenize aracı olur. Birlikte çalışmanın itici gücü ile motivasyonunuzu artırır.

Neden Uygun Fiyatlı?

Günümüzde fiziki ortamda sunulan özel derslerin maliyeti aileleri zorlayacak seviyeye ulaşmış durumdadır. Daha düşük verimliliğe sahip olmasına karşın fiziki özel derslerde daha yüksek fiyatların ortaya çıkması ise öğrencilerin kafasında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olur. Bunların başında da “Online özel dersler neden uygun fiyatlı?” sorusu gelir. Daha önce online özel ders alma fırsatına erişmemiş bireyler bu durumdan şüphe duyarak uygun fiyatlı online özel ders seçeneklerinin yetersiz olduğu yanılgısına kapılır. Ancak gerçekler hiç de göründüğü gibi değil. Öncelikle üniversite özel ders ücreti nedir ve nasıl belirlenir sorusunu sormak gerekir. Yapılan çalışmalar online özel ders olanaklarının öğrenme sürecinde verimliliği ve motivasyonu artırdığını göstermektedir. Öğrencilerin akademik başarısına doğrudan katkı sağladığını ortaya koymaktadır. Tüm bu avantajlara rağmen daha uygun fiyatlı olması ise işin mutfağına bakılarak anlaşılabilir. Fiziki ortamda verilen özel dersler ciddi maliyetler ortaya çıkarır. Eğitimin gerçekleştiği ortamın kirası, çalışan giderleri ve bunun gibi çok sayıda dolaylı gider öğrencilerin oldukça yüksek maliyetlerle karşılaşmasına neden olur. Aslında sürecin odak noktasında yer alan eğitim desteği, odak noktasında yer almayan dolaylı giderlerle çevrelenir. Online eğitim için ise bu gibi dolaylı giderler söz konusu değildir. Söz konusu olan giderler ise oldukça düşük seviyededir. Bir bilgisayar ve bir internet bağlantısı öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu eğitim için ideal ortamı oluşturur. Bu sayede online özel dersler fiziki olanlara kıyasla çok daha erişilebilir hâle gelir. Kısacası online özel derslerin daha uygun olmasındaki ana etkenler şunlardır:
·         Online özel derslerde fiziki alana ihtiyaç duyulmaması
·         Malzeme, elektrik ve temizlik gibi dolaylı harcamaların online eğitimde çok daha az olması
·         Zaman kaybının daha az olması sebebiyle eğitmenlerin daha çok ders vererek daha yüksek gelir elde edebilmesi

Grup Dersleri Nedir?
Saksı Kampüs’ün öğrencilere sunduğu online grup dersi konsepti, sağladığı beklentilerin ötesine geçen fayda ile üniversite öğrencilerinin gözdesi olmuş durumdadır. Öğrencilerin bir araya gelerek aynı eğitmenden ders alabilmesine olanak tanıyan konsept, yarattığı maddi avantajla birlikte öğrencilerin derslere daha motive bir şekilde hazırlanabilmesine de yardımcı olur. Bir arada çalışmanın etkisi eksiklerin kapatılmasını hızlandırarak akademik başarının artırılmasına direkt olarak etki eder. Bu yönüyle bireysel derslerden ayrışarak öğrenciler arası akran öğrenmesi yöntemi ile maksimum düzeyde verim alınabilmesi için uygun zemin oluşturur. Motivasyon tarafı bir kenara konulduğunda online grup derslerinin bir diğer faydası da nitelikli eğitimi ulaşılabilir hâle getirmesidir. Daha uygun fiyatlı bir alternatif sunarak bu yönüyle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlar. Bütçesi özel derse el vermeyen üniversiteli gençler de bu sayede alanında uzman eğitmenlerden ders alabilir. Eksiklerini hızlı bir şekilde kapatarak sınavlarına en iyi şekilde hazırlanabilir. Siz de Saksı Kampüs’te deneyimleyebileceğiniz grup dersleri ile indirimli üniversite özel dersleri alabilirsiniz.

Grup Dersleri Arasındaki Farklar

Üniversite özel derslerinin altında bir yöntem olarak değerlendirilebilecek grup dersleri, temel olarak aynı mantığa sahiptir. Ancak derslerin içeriği süreçlerin farklılaşmasında rol oynayarak bambaşka deneyimlerin ortaya çıkmasında etkili olabilir. Bu noktada eğitmen tercihi de en az ders kadar önemlidir. Tıpkı bire bir özel derslerde olduğu gibi grup derslerinde de eğitmenin yaklaşımı derslerin işlenişinde farklılıkların ortaya çıkmasına neden olur. Ders işleniş hızı, vurgulanan noktalar ve soru tipleri eğitmenin tercihlerine göre değişiklik gösterir. Üstelik bunda grup içerisinde ders alan öğrencilerin beklentisi çok etkilidir. Eğitmenler öğrencilerden aldıkları geri dönüşler doğrultusunda dersin işlenişini şekillendirir. Bu nedenle aynı eğitmenden ders alan iki farklı grup için bile dersler birbirinden farklı olacaktır.


Diğer üniversite özel dersleri arasında fark var mı?
Üniversite öğrencilerine özel dersler fiziki ve online olarak iki temel sınıfa ayrılabilir. Bu ikisi birbirinden çok farklı dinamiklere sahiptir. Süreç içerisinde alınan verim de doğal olarak farklı olacaktır. Ancak farklılık yalnızca fiziki ve online özel dersler arasında değildir. Bu grupların içerisinde de birtakım farklılıklar ortaya çıkar. Online özel ders konsepti için bunu ele alacak olursak eğitim alınan platformdan eğitmene grup derslerinden bire bir derslere kadar her bir farklılık sürecin doğası gereği farklı bir deneyim ortaya çıkarır. Bu noktada en çok merak edilen bire bir özel ders ile Saksı Kampüs platformunda yer alan üniversite grup derslerinin farklılığıdır. Öncelikle uygun üniversite özel ders fiyatları için grup dersleri bulunmaz bir fırsattır. Daha düşük fiyatlara daha yetkin eğitmenlere ulaşılabilmesini mümkün kılar. Ayrıca da öğrencilerin bir arada olması motivasyonlarını artıran bir etken olarak süreçte kendisini gösterir. Diğer taraftan bire bir özel ders konsepti ise grup derslerine kıyasla öğrenci-öğretmen etkileşimini artırma potansiyeline sahiptir. Sürenin daha verimli değerlendirilebilmesine olanak tanır. Tamamen kişiye özgü bir süreç ortaya çıkar. Bu nedenle iki konsepti de değerlendirirken ayrı ayrı avantajlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Mümkünse öğrencilerin her ikisini de deneyerek kendilerine en uygun olanı bulması en doğrusu olacaktır.



Benzer Bloglar

Popüler Bloglar

Saksı Kampüs

Daha fazla bilgi almak mı istiyorsun?

Üniversitenin müfredatına hakim deneyimli eğitmenlerden, özel dersler ve ödev yardımıyla derslerinden başarıyla geç.