Üniversite Özel Ders

Üniversite Özel Dersi Nasıl Alınır ve Nerede Bulunur?

Editor

Üniversite Özel Dersi Nasıl Alınır ve Nerede Bulunur?

...

Üniversite Özel Dersi Nasıl Alınır ve Nerede Bulunur?

Modern dünyanın ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak arzu ettikleri verimli öğrenme sürecini öğrencilerle buluşturan online eğitim platformları giderek popülerleşen mecralar arasında yer alıyor. Bu durumun ortaya çıkmasında etkili olan pek çok etken bulunuyor. Ancak koronavirüs sürecinde mecburi olarak öğrencilerin hayatına giren online eğitimin artı ve eksileriyle deneyimlenmesi bu etkenlerin başında geliyor. Platformların bu süreç esnasında yenilenip gelişmesi ise bugün öğrencilerin aklında “Üniversite Özel Dersi Nasıl Alınır ve Nerede Bulunur?” sorusunun yer etmesinde önemli bir rol oynuyor. Çünkü koronavirüs salgınının ortadan kalkması ile öğrenciler üniversite sıralarına dönse de online eğitim alışkanlıklarının sağladığı kazanımlar ciddi bir farkındalık yaratmış durumda. Bunların sürdürülebilmesinin en temel yolu ise online özel ders platformu olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Platformların sağladığı avantaj daha başarılı bir akademik kariyerin yanı sıra ciddi bir zaman tasarrufu sağlamasında yatıyor. Ancak bu avantajlardan maksimum düzeyde faydalanabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Gelin bunlara birlikte bakalım. Ardından da akademik hayatınızı kökünden etkileyecek bu platformlara nasıl erişebileceğinizi inceleyelim.

Üniversite Özel Ders Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Alınan her hizmette olduğu gibi hedeflediğiniz amaca yönelik istediğiniz sonucu elde edebilmeniz için özel ders alırken de bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu noktalara azami düzeyde özen göstermeden sürece başlamanız sonuçta istediğiniz başarılı sonuçları elde edememenize sebep olma potansiyeli taşıyor. Böyle istenmeyen durumlardan kaçınmak için öncelikle ne istediğinizi net bir şekilde tanımlamalı ve bulunduğunuz konum konusunda kendinize dürüst olmalısınız. Hangi derste ne seviyede olduğunuzu ve ne noktaya ulaşmak istediğinizi önceden belirlemeniz hem eğitmenle daha sağlıklı bir iletişim kurabilmenize hem de süreç içerisindeki ilerlemenizi daha kolay bir biçimde gözlemleyebilmenize yardımcı olur. Bunun ardından dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta süreç içerisinde birlikte bir yola çıkacağınız eğitmeni doğru seçmektir. Beklentilerinizi karşılayabilecek niteliklere sahip eğitmenlerle çalışmak daha kısa sürede daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar. Bu noktada Saksı Kampüs’ün sizin için beklentileriniz ve istekleriniz doğrultusunda yaptığı eşleştirmeler yardımınıza yetişir. Daha uzun soluklu bir süreç ve daha sağlıklı bir iletişimle aldığınız verimi artırır. Son olarak aldığınız dersler esnasında düzenli not tutmak ve eğitmenlerin yönlendirmesine bire bir uymak başarılı bir sonuç için olmazsa olmazlardandır. Unutmamalısınız ki eğitmenlerin yaptığı yönlendirmeler yüzlerce hatta binlerce öğrenci ile daha önce yapılmış özel derslerin bir sonucudur. Bu nedenle eğitmeninize güvenmek ve gerekli durumlarda daha farklı bir yöntem izlemek istediğinizi eğitmene açık bir şekilde ifade etmek yapabileceğiniz en doğru hareketlerden olur.

Hangi materyaller kullanılmalıdır?

Derslerden alınan verimin artırılması ve daha sağlıklı bir sürecin ortaya çıkarılması için ders materyalleri oldukça önemli. Materyallerin kullanımı zorunlu olmasa da kullanmayı tercih edenlerin bir adım daha öne çıktığı ve istedikleri sonuca daha kolay erişebildiği daha önceki tecrübelerden görülebiliyor. Bu nedenle eğitmenlerle iletişime geçtiğinizde ders materyalleri hakkında fikir almanız ve yapacakları tavsiyeleri uygulamaya geçirmeniz ciddi bir önem arz ediyor. Tabii ki bireysel bir süreç olan üniversite özel ders konseptinde bu materyallerin kullanımı da kişiye özgü olacaktır. Ancak gelin farklı kullanım alanlarında tercih edebileceğiniz bazı ders materyallerini inceleyelim.

·         Öncelikli olarak online derslerin olmazsa olmazı internet bağlantısına sahip bir teknolojik cihazdır. Bu bir bilgisayar olabileceği gibi duruma göre telefon veya tablet de olabilir. Bu cihazlar aracılığı ile hem derslerinize istediğiniz yerden bağlanabilir hem de aradığınız bilgilere çok fazla zaman harcamadan rahatlıkla erişebilirsiniz.

·         Üniversitede akademisyenler tarafından daha ilk derste önerilen kaynak kitaplar en büyük yardımcılarınızdan biridir. Derslerin işlenişi takip etmek ve akademik olarak sınavlarda başarı elde etmek için bu kaynakları kullanabilirsiniz. Özel ders aldığınız eğitmenlerle bunları paylaşarak yetersiz hissettiğiniz noktalarda yardım alabilirsiniz.

·         Üniversite özel ders platformları haricinde internette yer alan çok sayıda farklı platformu da kaynak materyal olarak kullanabilirsiniz. Bunların en bilineni olan Youtube farklı konularda video içerikleri erişerek zihninizi yepyeni bilgilerle donatmanıza yardımcı olur.

Üniversite Özel Dersleri İçin Online Platformlar (Yönlendirmeyi bu paragrafta ucuz özel derse yapabiliriz)

Üniversite özel ders platformları artan sayıları ile çeşitli olanakları öğrencilerle buluşturuyor. Ancak artan sayılarıyla birlikte öğrencilerin kafa karışıklığı da artıyor. Nitelikli eğitim sunan, eğitmen kadrosu ile farkını ortaya koyan platformları bilip tercihini buralardan yana kullanmak verimli bir sürecin kilit taşlarından birini oluşturuyor. Bu alanda işinin hakkını veren çok sayıda platform bulunuyor. Üniversite özel eğitim platformu Saksı Kampüs ise sahip olduğu farklılıklarla birlikte tam olarak bu noktada kullanıcılarını karşılıyor. Deneyimli eğitmen kadrosu ile dikkat çeken platform, eğitime kazandırdığı yeni yaklaşım ile öne çıkıyor. Online eğitimin avantajlarını kullanıcılarla buluşturarak yeni bir yolun mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Eğitmen kadrosunun yanı sıra üniversite öğrencilerine yönelik uygun fiyatlı özel dersler(linklenecek) ile farklı bütçelere sahip öğrenciler için nitelikli eğitimi ulaşılabilir kılıyor. Bu esnada grup dersleri sayesinde akran öğrenmesi modelini online eğitimde mümkün kılarak öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hedefliyor. Kısacası eğitmen-öğrenci eşleştirmelerinden görüşme altyapısına kadar her alanda sergilenen kaliteli eğitim odaklı yaklaşım farkını ilk dersten itibaren hissettirmeyi başarıyor.

Üniversite Özel Dersinde Hangi Dersler Mevcuttur?

Üniversite özel ders konseptini lise özel derslerinden ayıran en temel başlık geniş içeriğidir. Lise ve ortaokulun aksine üniversitede çok farklı içeriklere sahip dersler öğrencilerin hayatına dahil oluyor. Farklı farklı meslek grupları için öğrencilere mesleki yetkinlik kazandırmayı hedefleyen pek çok ders ortaya çıkıyor. Derslerin içeriği ve alanın genişliği sebebiyle dersleri verecek kişilerin de alanında gerçekten uzmanlığa sahip olması gerekiyor. Haliyle tüm bu dersler için alanında uzman eğitmen bulmak oldukça zor bir hâl alıyor. Ancak Saksı Kampüs geniş eğitmen kadrosu ile öğrencilerin karşısına çıkan bu problemi ortadan kaldırıyor. Özellikle mühendislik alanları başta olmak üzere pek çok meslek grubunda ders verme yetkinliğine sahip eğitmenler öğrencileri bekliyor. Verilen dersler arasında mukavemetten termodinamiğe fizik 1’den genel kimyaya pek çok seçenek bulunuyor. Matematikte problem yaşayanlar Saksı Kampüs’e başvururken güç elektroniği dersinde bir türlü başarılı olamayan öğrenciler de aynı yolu izliyor.

 Böylelikle yaklaşan vize ve final haftalarında öğrencilerin korkmasına gerek kalmıyor. Her öğrenci eksik kaldığını düşündüğü alanlarda eğitmenlere başvurarak sınava girmeden eksiklerini kapatabiliyor. Not ortalamalarını yükseltiyor. Gelecekte hayatlarının büyük bir bölümünü kaplayacak mesleklerine çok daha etkili bir şekilde hazırlanabiliyor. 




Benzer Bloglar

Popüler Bloglar

Saksı Kampüs

Daha fazla bilgi almak mı istiyorsun?

Üniversitenin müfredatına hakim deneyimli eğitmenlerden, özel dersler ve ödev yardımıyla derslerinden başarıyla geç.