Advanced Placement

AP Sınav Tarihleri Ne Zaman 2024?

Editor

AP Sınav Tarihleri Ne Zaman 2024?

...

AP Sınavı ve AP Sınav Tarihleri

Üniversite eğitimini yurt dışındaki sayılı üniversitelerden birinde almak pek çok gencin hayali. Özellikle bugünlerde sosyal medyanın yaygınlaşması ve bilgiye erişimin kolaylaşması ile bu sayı giderek artıyor. Yoksa siz de bu hedefle çalışmalarına devam eden gençlerden biri misiniz? Eğer cevabınız evet ise AP sınavı size bu konuda yardımcı olabilir. Peki AP sınavı nedir? Kısaca açıklamak gerekirse AP sınavı Amerika Birleşik Devletleri merkezli College Board tarafından düzenlenen bir sınavdır. Sınav olarak bilinmesinin yanı sıra aslında bir programın adıdır. Lise öğrencilerinin henüz bu yıllarda üniversite dersleri alabilmesine olanak tanıyan program, sağladığı çok çeşitli avantajların yanı sıra sınavda başarılı olanların yurt dışındaki üniversitelerden kabul alma şansını artırır. Ancak bunun için ilk olarak AP sınav tarihleri konusunda dikkatli olmak ve AP sınavına kayıt olmak gereklidir.

AP Sınav Tarihi 2024’te Ne Zaman Olacak?

Advanced Placement (AP) sınavları, her yıl binlerce öğrencinin kolej ve üniversite seviyesindeki eğitimlerini ileri düzeye taşıyan önemli bir adımdır. 2024 yılında AP sınavlarının tarihleri öğrencilerin ve eğitim profesyonellerinin büyük bir ilgiyle beklediği konulardan biridir. Ancak unutulmamalıdır ki, AP sınav tarihleri her yıl College Board tarafından belirlenir ve ilan edilir. Bu nedenle kesin tarihleri doğrulamak için College Board'un resmi web sitesini düzenli olarak kontrol etmek önemlidir.

Genellikle AP sınavları nisan ve mayıs aylarında düzenlenir. Bu aylarda öğrenciler derslerini tamamladıktan ve sınavlara hazırlandıktan sonra gerçekleştirilir. AP sınavları çoktan seçmeli sorular, açık uçlu sorular ve bazen performans görevleri içerir. Bu nedenle öğrenciler geniş bir sınav formatına hazırlanır.

Sınava hazırlıklarını tamamlayan adaylar için değerlendirme zamanı sınav tarihleridir. 2024 için ilan edilen sınav takvimi ise 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayıp 17 Mayıs 2024 Cuma günü tamamlanacaktır. 2 hafta sürecek sınav sürecinde toplamda 21 dersin ölçme ve değerlendirme sınavının yapılması planlanmaktadır.

AP Sınav Başvurusunda Olması Gerekenler

Advanced Placement (AP) sınavlarına başvuru yapmadan önce, öğrencilerin bazı önemli adımları takip etmeleri gerekir. İşte AP sınav başvuru süreci için atlamamanız gereken adımlar ve AP sınav başvurusunda olması gerekenler:

·         Sınava Başvuracağınız Kurumu Seçmek: Advanced Placement (AP) sınavları her yerde yapılabilen sınavlar değildir. Yalnızca yetki sahibi belli kurumlar tarafından yapılmaktadır. Eğer bu kurumlardan birinde eğitim alıyorsanız direkt olarak burada başvurunuzu yapabilirsiniz. Ancak lise eğitimi aldığınız kurum AP sınavı yapabilme yetkisine sahip değilse kayıt zamanı öncesinde yetki sahibi bir kurumla iletişime geçerek süreci ilerletmelisiniz.

·         Sınav Başvuru Formunun Doldurulması: Sınava başvuru yapacağınız kurumu belirleyip iletişime geçtikten sonra ilk olarak başvuru formunu doldurmanız istenir. Bu formda öğrenciye ait bilgiler ve gireceğiniz sınavlarla birlikte veli hakkında da bazı bilgilerin doldurulması gereklidir.

·         College Board Hesabının Açılması: Başvuru formunu doldurduktan sonra her öğrencinin kendi adına bir College Board hesabı açması istenir. Daha öncesinde hesabı bulunan kişilerin bu adımı tekrarlamasına gerek yoktur.

·         Sınav Ücretinin Yatırılması: Sınav başvurusu yapıldıktan sonra başvuru formunun içerisinde yer alan banka hesabına sınav ücretinin tamamının yatırılması talep edilir. Geç başvuru sürecinde kaydını yaptıranların sınav başına 40 USD daha fazla ödeme yapması gereklidir.

·         College Board Hesabı Üzerinden Sınav Kodlarının Ayarlanması: Başvuru formu doldurulup sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru yapılan kurum tarafından öğrenci ve velisi ile gireceği sınavlar kapsamında bir kod paylaşılır. Sınav başvurusunun tamamlanabilmesi için verilen bu kodların Collage Board AP sayfasına girilmesi gerekir. Bu aşama öğrenci ve veli sorumluluğundadır.

AP Sınavı Tarihinin Telafisi Var Mı?

AP sınavı normal şartlar altında College Board tarafından belirtilen 2 haftalık süreçte gerçekleştirilir. Ancak bazı durumlar öğrencilerin bu sınavlara katılmasına engel olur. Bu gibi durumlarda öğrencilere bir şans daha vermek adına College Board yoğunlaştırılmış bir takvimde gerçekleştirilen sınavlarla öğrencilere hak tanır. Bu sınavların güvenli gerçekleşmesi amacıyla geç sınavlarda asıl sınavdan farklı ancak benzer formata sahip sorular sorulur.

AP Sınav Takvimi

Her yıl College Board tarafından belirlenen resmi AP sınav takvimi, yurt dışında okuma hayali kuran binlerce öğrencinin sıkı takibindedir. Çünkü yılda yalnızca bir kere yapılan bir sınav olması sebebiyle AP sınav zamanı yaklaştıkça bazı adımların atılması ve geç kalınmaması önemlidir. Bu nedenle gelin 2024’te AP sınavı için dikkat edilmesi gereken tarihlere ve sınav takvimine bakalım.

·         1 Eylül 2023 – 11 Kasım 2023: AP sınavı giriş kayıtları

·         3 Mart 2024: Geç başvuru

Sınav Takvimi

İlk Hafta Sınavları:

·         6 Mayıs 2024 Pazartesi 08.00 - United States Government and Politics

·         6 Mayıs 2024 Pazartesi 12.00 – Art History / Chemistry

·         7 Mayıs 2024 Salı 08.00 - Human Geography / Microeconomics

·         7 Mayıs 2024 Salı 12.00 - Seminar / Statistics

·         8 Mayıs 2024 Çarşamba 08.00 - English Literature and Composition

·         8 Mayıs 2024 Çarşamba 12.00 - Comparative Government and Politics / Computer Sciene A

·         9 Mayıs 2024 Perşembe 08.00 - Chinese Language and Culture / Environmental Science

·         9 Mayıs 2024 Perşembe 12.00 – Psychology

·         10 Mayıs 2024 Cuma 08.00 - European History / United States History

·         10 Mayıs 2024 Cuma 12.00 – Macroeconomics / Spanish Literature and Culture

 

İkinci Hafta Sınavları:

·         13 Mayıs 2024 Pazartesi 08.00 - Calculus AB / Calculus BC

·         13 Mayıs 2024 Pazartesi 12.00 – Italian Language and Culture / Precalculus

·         14 Mayıs 2024 Salı 08.00 - English Language and Composition

·         14 Mayıs 2024 Salı 12.00 - African American Studies / Physics C: Mechanics

·         14 Mayıs 2024 Salı 14.00 - Physics C: Electricity and Magnetism

·         15 Mayıs 2024 Çarşamba 08.00 - French Language and Culture / World History: Modern

·         15 Mayıs 2024 Çarşamba 12.00 - Computer Science Principles / Music Theory

·         16 Mayıs 2024 Perşembe 08.00 - Spanish Language and Culture

·         16 Mayıs 2024 Perşembe 12.00 – Biology / Japanese Language and Culture

·         17 Mayıs 2024 Cuma 08.00 - German Language and Culture / Physics 1: Algebra-Based

·         17 Mayıs 2024 Cuma 12.00 – Latin / Physics 2: Algebra-Based

Sınav tarihlerini College Board'un web sitesi üzerinden takip etmek için linke tıklayın.

2024 AP Geç Sınav Tarihleri:

·         22 Mayıs 2024 Çarşamba 08.00 - Chemistry / Computer Science A / Physics C: Electricity and Magnetism / Psychology / Statistics / United States History 

·         22 Mayıs 2024 Çarşamba 12.00 - English Literature and Composition / Environmental Science / Japanese Language and Culture / Latin / Macroeconomics / Physics C: Mechanics

·         23 Mayıs 2024 Perşembe 08.00 - Chinese Language and Culture / Computer Science Principles / English Language and Composition / Human Geography / Precalculus / Spanish Literature and Culture

·         23 Mayıs 2024 Perşembe 12.00 – Art History / Biology / European History / French Language and Culture / Physics 1: Algebra-Based / Seminar

·         24 Mayıs 2024 Cuma 08.00 - Calculus AB / Calculus BC / German Language and Culture / Microeconomics / Music Theory / Spanish Language and Culture 

·         24 Mayıs 2024 Cuma 12.00 – African American Studies / Comparative Government and Politics / Italian Language and Culture / Physics 2: Algebra-Based / United States Government and Politics / World History: Modern

Sınav tarihlerini College Board'un web sitesi üzerinden takip etmek için linke tıklayın. 

Siz de yurt dışında üniversite okuma hedeflerinizi çok daha gerçekçi hâle getirecek AP sınav sürecini Saksı Kampüs’ün tecrübeli eğitmenleri ile en iyi şekilde yönetin. Sınavlara çok daha hazır girerek başarılı olma şansınızı ciddi ölçüde artırın.



Benzer Bloglar

Popüler Bloglar

Saksı Kampüs

Daha fazla bilgi almak mı istiyorsun?

Üniversitenin müfredatına hakim deneyimli eğitmenlerden, özel dersler ve ödev yardımıyla derslerinden başarıyla geç.